Close

octombrie 18, 2017

Dr. Leonard Stavrositu, owner Implant3D, la „Ce se intampla, doctore?”

http://stirileprotv.ro/stiri/csid/detartrajul-nu-inlatura-total-riscul-bolii-paradontale-ce-ne-recomanda-medicii.html

În emisiunea „Ce se întâmplă doctore?”, de la Ştirile ProTv, prezentată de Oana Cuzino, subiectul dezbătut a fost despre boala parodontală, care, din păcate, nu poate fi înlăturată doar cu detartrajul. În ciuda igienei corecte, apar depuneri pe suprafeţele dinţilor, care nu sunt la vedere.

Multă lume apelează la detartraje în asfel de situaţii. Procedura nu este suficientă, însă, şi nu elimină riscul de a face o boală parodontală. Dinţii înghesuiţi sunt locul perfect pentru tartru. Începând cu vârsta de 16 ani, cantitatea de salivă din cavitatea orală a copilului începe să scadă şi acest fenomen va accentua depunerea tartrului. Textura, structura, plină de orificii, care nu are ce căuta pe dinte, vor favoriza dezvoltarea exagerată a bacteriilor şi, mai mult, acestea vor dezvolta produşii lor de metabolism în organism, care sunt toxici şi în cantităţi mari. În aceste condiţii se observă începutul bolii parodontale sau, popular, a parodontozei.

Dr. Leonard Stavrositu, owner Implant3D :

„Se pot depune fel şi fel de bacterii, subgingival, care pot crea, în primul rând, mari plobleme pentru oasele maxilare. Rădăcina fiecărui dinte este fixată în oasele maxilare, prin structuri asemănătoare scripeţilor, aceste legături fiind cele mai sensibile la atacul bacteriilor din tartru. Se inflamează şi apar probleme de mobilitate a dintelui.”

Tocmai de aceea, pe lângă periajele zilnice, sunt necesare detartraje o dată la 6 luni, dar detartrajul înlătura doar tartrul care se vede. Dacă medicul îşi dă seama că există tartru şi sub gingie, vă recomandă aşa numitele chiuretaje subgingivale, adică o curăţare în profunzime a dintelui.

Dr. Leonard Stavrositu, owner Implant3D :

” Chiuretajele subgingivale sunt obligatorii în bolile parodontale. Se pot face şi tratamente cu laser. După curăţarea zonei afectate de sub gingie, este necesar laserul, care sterilizează zona şi astfel devine perfect curată.”

Accesaţi link-ul de la inceputul articolului pentru a viziona intreaga rubrica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *