Close

februarie 26, 2024

Reconstrucția dentară cu coroane dentare – FIX-PE-LOC

Reconstrucția dentară cu coroane dentare este un procedeu comun în stomatologie, folosit pentru a restabili structura, funcția și aspectul dinților deteriorați sau afectați. Coroanele dentare sunt proteze fixe care acoperă întreaga suprafață a unui dinte și sunt fixate în mod permanent pentru a oferi un suport solid și durabil. Iată pașii generali ai procedurii de reconstrucție a dinților cu coroane dentare:

 1. Consultarea initială:
  • Stomatologul examinează dinții afectați și discută opțiunile de tratament cu pacientul.
  • Se poate realiza o radiografie pentru a evalua starea dinților și a rădăcinilor.
 2. Pregătirea dinților:
  • Dinții care urmează să primească coroane sunt pregătiți prin șlefuirea lor pentru a face loc coroanei.
  • Uneori, dacă dantura este grav afectată, poate fi necesară construcția dinților cu ajutorul materialului de reconstrucție.
 3. Amplasarea coroanei temporare:
  • După pregătirea dinților, stomatologul poate plasa coroane temporare pentru a proteja dinții până când coroanele definitive sunt pregătite în laborator.
 4. Ampriza și alegerea culorii:
  • Se ia o amprentă a dinților pregătiți pentru a asigura o potrivire precisă a coroanei.
  • Pacientul poate fi implicat în alegerea culorii coroanei pentru a se asigura că aceasta se potrivește cu culoarea naturală a dinților.
 5. Confecționarea coroanelor:
  • Coroanele dentare sunt create în laboratorul dentar pe baza amprentei și a specificațiilor stabilite.
 6. Fixarea coroanelor:
  • După finalizarea coroanelor, acestea sunt testate pentru a se asigura că se potrivește perfect și sunt apoi fixate permanent pe dinți cu ajutorul unui ciment special.
 7. Ajustări finale:
  • Stomatologul poate face ajustări finale pentru a se asigura că coroanele se potrivesc perfect și că pacientul se simte confortabil.

La IMPLANT3D fiecare lucrare cu coroane dentare se face personalizat, cu scopul unui zambet pe care pacientul si-l doreste.

FIX-PE-LOC este conceptul IMPLANT3D care face diferenta in orice tratament dedicat pacientilor nostri. Reconstructia si reconstituirea unui zambet cu personalitate se face dupa un dialog, in detaliu, cu pacientul, in care sunt prestabilite toate elementele care vor face din noua sa dantura una dorita si unica in felul ei.

La Implant3D, cu ajutorul tehnologiilor avansate și a expertizei stomatologilor, personalizarea danturii a devenit un element esențial în toate aspectele tratamentelor stomatologice. Fiecare problema, a fiecarui pacient, este unica pentru echipa noastra.

Fabricarea coroanelor dentare se face integrat, la IMPLANT3D, fara sa apelam la alte laboratoare, din afara clinicii. Iata cum se fabrica dintii, in cel mai scurt timp posibil:

La Implant3D, datorită tehnologiilor moderne, de ultimă generație, fiecare pacient are garanția unor lucrări personalizate, sigure și trainice.

Consultația și planul de tratament, absolut GRATUITE!
Programează-te din timp, aici pe site, pe pagina noastră de facebook IMPLANT3D, printr-un simplu mesaj privat sau pe whatsapp 0733 173 232

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *