Close

mai 2, 2023

Scopul fațetelor dentare

Fatetele dentare sunt o procedură cosmetică, deja foarte populară, pentru îmbunătățirea aspectului zâmbetului. Acestea sunt în general confecționate dintr-un material subțire și translucid, cum ar fi porțelanul sau compozitul, și sunt aplicate pe fața dintelui existent cu ajutorul unui adeziv special.

Scopul principal al fatetelor dentare este acela de a îmbunătăți aspectul danturii. Datorită faptului că fatetele pot fi personalizate pentru a se potrivi perfect cu forma și culoarea dinților naturali ai pacientului, ele pot ajuta la îmbunătățirea alinierii dinților și la ascunderea imperfecțiunilor precum pete, decolorări sau dinți crăpați sau ciobiti.

În plus, fatetele dentare pot fi utilizate și pentru a corecta probleme funcționale ale dinților, cum ar fi uzura excesivă sau îngustarea dintre dinți. De asemenea, ele pot ajuta la îmbunătățirea funcției și aspectului zâmbetului, prin creșterea dimensiunii dinților sau modificarea formei acestora.

Fatetele dentare sunt o soluție ideala pentru persoanele care doresc să își îmbunătățească aspectul dinților, însă nu vor să apeleze la proceduri mai invazive, precum coroanele dentare sau implanturile dentare. În plus, ele sunt o opțiune mai accesibilă din punct de vedere financiar și necesită mai puține vizite la cabinetul stomatologic.

Cu toate acestea, este important de menționat că fatetele dentare nu sunt potrivite pentru toată lumea și că există anumite condiții care pot face ca această procedură să nu fie recomandată. De exemplu, persoanele cu dinți cariați sau cu afecțiuni ale gingiilor pot avea nevoie de alte tratamente stomatologice înainte de a se putea beneficia de fatete dentare.

În concluzie, fatetele dentare sunt o opțiune excelentă și eficientă pentru îmbunătățirea aspectului danturii. Ele pot ajuta la corectarea imperfecțiunilor estetice și funcționale ale dinților și pot oferi pacienților un zâmbet mai frumos și mai sigur. Cu toate acestea, este important să discutați cu medicul stomatolog înainte de a lua o decizie și să aflați dacă această procedură este potrivită pentru voi.

La Implant3D, datorită tehnologiilor moderne, de ultimă generație, fiecare pacient are garanția unor lucrări personalizate, sigure și trainice.

Consultația și planul de tratament, absolut GRATUITE!
Programează-te din timp, aici pe site, pe pagina noastră de facebook IMPLANT3D, printr-un simplu mesaj privat sau pe whatsapp 0733 173 232

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *