Close

februarie 2, 2023

ETAPELE REALIZĂRII IMPLANTULUI ÎN 5-7 MINUTE, CU PROCEDURA FIX-PE-LOC IMPLANT3D

Rapid. Sănătos. Trainic. Fără durere. | FIX-PE-LOC

În principiu, cele doar 5-7 minute în care reușim să inserăm un implant dentar, la IMPLANT3D, constau în următoarele secvențe sau etape:

–         Așezarea pacientului pe scaun;

–         Realizarea unei anestezii locale;

–         Realizarea unei incizii. Se dechide ușor gingia, unde se îndepărtează marginile, pentru a crea lăcășul pentru implant;

–         Înseram implantul (cu plasarea bontului sau fără plasarea acestuia);

–         Plasarea coroniței;

–         În cazul în care nu se pune coroana în aceeași ședința, se închide prin suturare gingia, urmând că la o perioada de maxim o luna să se deschidă din nou și să se realizeze lucrarea finală.

programari whatsapp: 0733 173 232

De ce ajungem la extracții dentare și se impune tratamentul cu implanturi dentare?

Cel mai des se ajunge că un dinte sau o măsea să necesite extractive, nemaiputând fi salvat sau salvată, pentru că neglijăm că la primul semn de jenă sau discomfort nu dăm nicio atenție, iar la al doilea semn nu dăm nici de această dată atenție. În consecință, niște lucruri care pot fi aparent neimportante și inocente pot progresa fără să ne dăm seama, în așa fel în cât al treilea semn poate să nu mai fie, pentru că deja totul este că și pierdut.

În această evoluție aparent “tăcută” ne trezim, la un moment dat, cu măseaua  clătinându-se sau cu un mare abces. De asemenea, ne putem trezi cu măseaua care se simte un pic iesita de la locul ei, adică senzația că este mai înalta, și doare la atingere, la călcătură, când este semn clar că trebuie scoasă. Nimic nu o mai poate salva!

Deseori, în aceste cazuri, pe radiografie, înainte de extractive, pe radiografie se observă o patologie de vecinătate, când, iarăși, de foarte multe ori, în cazuistică noastră, implică o adevărată “colecție” de microbe, care poate fi înglobată într-un granulom, chist sau, mai smplu spus, se vede pe radiografie că un “nor” închis la culoare, chiar în vecinătatea rădăcinii.

În acest caz, noi, medicii stomatologi, trebuie să curățăm foarte-foarte bine aceste zone, astfel încât după extractive totul trebuie să fie curat, steril și impecabil, în așa fel încât osul să se poată clădi din nou.

Ce se mai poate întâmplă, adiacent, în aceste cazuri, este că microbii și toxinele afectează structurile de vecinătate și pot să se întâmple complicații imediate sau mai întârziate.

În concluzie, dacă se ajunge la asemenea situații, acestea sunt soluțiile premergătoare tratamentului cu implanturi rapide, în care un implant poate fi inserate în maxim 7 minute, grație tehnologiei digitale actuale.

Reabilitarea și reconstituirea danturii se poate face parțial, cu punți pe implanturi, sau total, cu realizarea lucrării cu dantură fixă pe 4-6-8 implanturi, pe o arcadă.

 

La Implant3D toate zambetele se creează cu pasiune și știință, personalizat, pentru că fiecare pacient, în parte, e la fel de important pentru noi.Te asteptăm la Implant3D pentru un zâmbet al tău!Fă-ți o programare din timp, printr-un simplu mesaj (în private), aici, pe pagina noastră sau whatsapp 0733 173 232

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *