Close

ianuarie 12, 2023

CANDIDATUL IDEAL PENTRU PROCEDURA FIX-PE-LOC CU 4 SAU 6 IMPLANTURI

La întrebările frecvente, cum ar fi, “o să-mi respingă organismul implanturile dentare” sau “se potrivesc implanturile dentare cu vârsta mea” o să răspundem în acest articol, dar o să dezvoltăm această temă și în alte direcții.

SCURT ISTORIC AL REVOLUTIONAREI PROCEDURI ALL-ON-4 SAU ALL-ON-6

Să mai spunem, la început, că dinții noștrii sunt în număr de 32, câte 16 pe o arcadă, iar fiecare dinte dispune de una sau mai multe rădăcini. După extracția unui dinte, la modul teoretic, ar trebui plasat un implant, iar acesta, la baza, care este un șurub din titaniu, înlocuiește rădăcina dintelui înlocuit.

Dar, acum ani de zile, un chirurg care a făcut istorie, Palomalo, pe numele sau, a ieșit cu o abordare revoluționară, în sensul că a fost primul care a demonstrate că nu trebuie să punem 12 implanturi, pentru înlocuirea a 12 dinți, ci sunt suficiente 4 implanturi, dintre care 2 plasate în zona din față și încă 2 în zona din spate, oblice – la 45 de grade – acest unghi optimizează preluarea forțelor masticatorii pe implant în așa fel încât forțele se descompun în așa fel încât nu este agresat implantul. Pe aceste 4 implanturi, chirurgul Palomelo care a devenit celebru, a arătat că se poate face o lucrare complete de 10 dinți. Deci, nu 12, ci 10! Doctorul Palomelo a făcut un parteneriat cu o firmă importantă, producătoare de implanturi dentare care a înțeles și i-a susținut cauza, și așa s-a brevetat cunoscuta procedura de All-on-4 sau All-on-6.

Această procedură se aplică atunci când toți dinții sunt extrași o dată și sunt înlocuiți cu această lucrare pe 4 sau 6 implanturi dentare, pe care se realizează o lucrare totală.

Celebrul chirurg a mai demonstrat că în noile condiții, noua dantură rezistă forțelor de masticație, lucru care părea cel mai greu de crezut la momentul invenției.

O altă descoperire a fost că implanturile se “împrietenesc” cu organismal nostru într-un procent covârșitor. Implanturile dentare sunt acceptate foarte bine de organismal uman.

CINE ESTE CANDIDATUL IDEAL PENTRU LUCRARE FIXĂ PE 4 SAU 6 IMPLANTURI?

La această mare întrebare, răspunsul este deja demonstrat și, totodată, simplu: oricine, absolut oricine!

Intrăm în detaliu și mai spunem că aceste procedure se impun unor candidati care au majoritatea dinților lipsa, iar cei care mai există în cavitatea orală sunt compromisi și nu mai merită investit în ei.

De asemenea, alți candidați sunt paciențîi care au o boală parodontală foarte avansată, ce va duce la pierderea dinților în totalitate, pentru că aceștia se clatină.

În aceste cazuri, pacienților le vor fi extrași dinții, se va face amprentarea și a doua sau a treia zi aceștia primesc lucrarea.

UN EXEMPLU DE CAZ

În practică de zi cu zi întâlnești foarte multe situațîi. Un exemplu ar fi că un pacient, care avea și câțiva dinți sănătoși, iar alții dintre ei puteau fi salvați, a venit la cabinet cu gândul să ii extragă pe toți și să își facă o lucrare pe 6 implanturi. Evident că prima întrebare pe care i-o adresezi este “de ce să ii scoateți?” Nu este bine! Trebuie păstrați acei dinți! Finalul poveștii este unul previzibil, evident. I s-au făcut mai multe lucrări, folosind cu success atât dinții salvați cât și implanturile dentare. Un final fericit, cum altfel. În stomatology, ETICĂ PROFESIONALĂ trebuie să primeze, iar pacientul trebuie să fie tratat cu cele mai bune soluții la problemele pe care le are, când începe un tratament.

CÂT DE TRAINICE SUNT LUCRĂRILE PE IMPLANTURI DENTARE?

O lucrare pe 4 sau 6 implanturi dentare poate dura o viață, în condițiile în care igiena este respectată bine ( 2 periaje pe zi, dimineața-seara, completată de dușuri bucale – foarte importante pentru a elimina resturile dintre dinți și din alte locuri unde periuța nu poate pătrunde) și mentenanța efectivă a lucrării ( vizită la clinică la o perioada de 6 luni, cel mult un an, când se iginizeaza profesional lucrarea și se poate observa de către medic dacă totul este în regulă în ce privește starea gingiilor și starea implanturilor).

OBICEIURI DE DAT LA O PARTE

Dintre obiceiurile la care paciențîi ar trebui să renunțe sunt:

–         Guma de mestecat ( acest obicei este nerecomandat chiar și oamenilor care au o dantură naturală și sănătoasă )

–         Alimentele țări-contondente ( la fel, nici oamenilor care au dantură lor proprie nu li se recomandă aceste alimente care duc, în procente mari, la spargerea și deteriorarea dinților)

TE ASTEPTAM LA IMPLANT3D PENTRU UN ZAMBET AL TAU!

Vino la Implant3D pentru o evaluare și află care este soluția potrivită pentru tine!Consultația și planul de tratament, absolut GRATUITE!Programează-te din timp, aici, pe pagina noastră https://www.facebook.com/Implant3d , printr-un simplu mesaj privat sau pe whatsapp 0733 173 232

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *