Legătura directă dintre starea danturii și starea generală de sănătate
Există o legătură între starea de sănătate a unei persoane și dantura sa?
Răspunsul este afirmativ. Multe studii, dar și practica medicală, ne arată că starea generală de sănătate poate fi „cântărită” după starea danturii.
Starea danturii oferă indicii serioase despre starea de sănătate a întregului organism.
Nu doar bacteriile sunt cele care cauzează boli gingivale. Unele studii arată faptul că gingiile roșii, inflamate și care sângerează indică probleme de sănătate de la boli de inima la diabet. Uneori bacteriile de la nivelul gurii pot trece în sistemul circulator, declanșând o reacție inflamatorie în altă parte a corpului unei persoane. Netratate, bolile gingiilor pot crește riscul dezvoltării a diverse boli inflamatorii. De asemenea, anumite afecțiuni dar și utilizarea anumitor medicamente pot cauza diverse neplăceri ale cavității bucale.
Studii recente au demonstrat că persoanele cu boli ale gingiilor sunt mult mai predispuse la declanșarea bolilor de inima decât cei cu gingii sănătoase. Una dintre teorii ar putea fi că bacteriile din cavitatea orală pot trece în fluxul sanguin unde se atașează la plăcile de aterom existente în artere, cauzează inflamații și pregătesc terenul pentru un posibil atac de cord.
Unele studii chiar specifică faptul că gingiile roșii, inflamate și care sângerează indică probleme de sănătate de la boli de inimă la diabet. Uneori bacteriile de la nivelul gurii pot trece în sistemul circulator, declanșând o reacție inflamatorie în altă parte a corpului unei persoane. Netratate, bolile gingiilor pot crește riscul dezvoltării a diverse boli inflamatorii. De asemenea, anumite afecțiuni dar și utilizarea anumitor medicamente pot cauza diverse neplăceri ale cavitații bucale. O altă concluzie, deci, este că o dantură sănătoasă nu este un „lux”, precum unii cred, ci este esențială pentru un organism sănătos.
Lista legăturilor dintre dinți și organele vitale ale organismului, prin ochii stomatologului
INIMA: Maselele de minte (18,28,38,48) sunt apropiate de inima. Daca prezinta deformari, acest lucru indica deficiente ale inimii si pot duce la aritmie sau hipertensiune.
STOMACUL: Dintii din spate (17, 16, 26, 27, 36, 37, 46, 47) sunt asa numitii dinti ai stomacului. Curentii de energie pot fi afectati de acestia, iar asta poate afecta inclusiv relatiile sociale.
SINUSURILE – In sinuzita recurenta, dintii mandibulari 35/34, 44/45 sau dintii de sus 17/16. 26/27 ar putea fi cauza.
PLAMANUL: Dintii 15/14, 24/25 pot produce afectiuni alergice, tuse sau sentimentul de lipsa de aer.
URECHEA: Dintii de minte sunt legati si de ureche si raspund de durerile recurente, tiuitul din urechi.
RINICHIUL: Circumstantele care pot duce la probleme ale rinichilor includ incisivii (12/11, 21/22)
ORGANELE SEXUALE: Dintii de fat raspund de echilibrul hormonal. Daca dintii din fata sunt sparti, asta poate duce la impotenta, infertilitate si fluctuatii hormonale.
FICATUL: Probleme cu ficatul sau bila pot veni de la nervii caninilor: 13, 23, 33 si 43.
PANCREASUL: Dintii 17, 16 si 44/45 pot duce la depistarea mai rapida a unor probleme legat de acest organ
INTESTINUL: Probleme digestive precum diareea, constipatia si balonarea ar putea sa-si gaseasca raspunsul in probleme cu dintii 15/14, 24/25 si 37/36, 46/47 .
reabilitarea totala a danturii, la Implant3D
În concluzie, există o strânsă legătură între starea de sănătate și dantură!
La Implant3D pledăm cât se poate de convingător pentru „dinți sănătoși, în corp sănătos”, prin lucrări stomatologice realizate cu tehnologii moderne, rapide, fără nicio durere și trainice.Consultația și planul de tratament, absolut GRATUITE!
Programează-te din timp pe pagina noastră de facebook (click aici ) printr-un simplu mesaj privat sau pe whatsapp 0733 173 232