Close

februarie 11, 2018

Avantajele implanturilor dentare rapide FIX-PE-LOC cu încărcare imediată

Avantajele implanturilor imediate, pe care, la Implant3D, le-am conceptualizat cu denumirea IMPLANTURI DENTARE RAPIDE | FIX-PE-LOC:

Avantajele implanturilor imediate, pe care, la Implant3D, le-am conceptualizat cu denumirea IMPLANTURI RAPIDE FIX-PE-LOC:

Lucrarea este fixată în decurs de maxim 72 de ore, din chirurgia implantului economisind timp și costuri considerabile. În cazul implanturilor convenționale, asociate cu procedurile de augmentare, grefare a oaselor, timpul total de tratament va fi de aproximativ 6 luni până la 1 an. In acest fel, lucrarile provizorii sunt eliminate în totalitate si, odata cu acestea, evitarea unei a doua intervenții chirurgicale pe care implantul clasic il impune.

Proceduri rapide, sigure și nedureroase pentru implantul dentar FIX-PE-LOC cu avantaje unice si relevante:

Incărcare imediată

Evitarea grefei osoase

Implantologie cu o singură piesă

Suport osos bazal / cortical

Minim invaziv (fără durere)

Soluții pentru situații osoase nefavorabile

Rata extrem de scăzută de eșec

Practic, nicio incidență a peri-implantitei

 

Avantajele implanturilor bazale rapide FIX-PE-LOC cu încărcare imediată

Implantul este format dintr-o singură piesă/element  

Implanturile bazale FIX-PE-LOC sunt implanturi dintr-o singură bucată, în care implantul și pivotul sunt “adunate”, practic, într-un singur element. Acest lucru minimizează eșecul implanturilor datorită problemelor de interfață dintre conexiunile care există în implanturile convenționale care sunt formate din două și chiar trei piese.

Implantul dentar conventional

 

Implantul bazal FIX-PE-LOC monobloc

Suportul osului bazal-cortical – majoritatea acestor implanturi au suport din partea osului bazal, mult mai rezistente la resorbție, spre deosebire de implanturile convenționale, care în cea mai mare parte le suportă osul crestal. Oasele corticale bazale au, de asemenea, o capacitate de reparare mult mai rapidă și mai stabilă.

Operatie minim invaziva, complicații chirurgicale minime – în cele mai multe situații, implanturile cu șurub cu o singură bucată pot fi inserate într-o manieră minim invazivă – adesea fără flaps („implanturi Keyhole”) și care implică o perforare minimă a oaselor. Fiind minim invazive, ele sunt, de asemenea, asociate cu edeme postoperatorii minime și vindecarea locurilor unde are loc procedura este rapidă. Riscurile și complicațiile chirurgicale suplimentare sunt eliminate, în plus, acest tip de implant,  aduc importante economii de costuri.

Funcționează foarte bine chiar și în cele mai nefavorabile situații osoase – Evitarea augmentării oaselor / grefării, ridicarea sinusurilor și poziționarea trans-nervoase

Aceste implanturi sunt unice prin faptul că pot fi făcute pentru a utiliza osul disponibil în cel mai bun mod posibil, pentru a evita procedurile complicate de augmentare osoasă. În cazul implanturilor convenționale, osul disponibil este modificat (folosind grefe osoase, grefe de înlocuire a osului etc.) pentru a se potrivi cu implanturile. Cu implanturile bazale rapide FIX-PE-LOC, implanturile sunt selectate sau adaptate pentru a se potrivi osului disponibil al pacientului – în ceea ce privește calitatea și cantitatea. Creșterea osoasă, dacă este necesar, este necesară numai din motive estetice și nu pentru îmbunătățirea ancorării implantului în os.

Atrofia mandibulară: În maxilarul inferior (mandibulă) care prezintă deficiență osoasă severă, implanturile pot fi plasate transversal (în special implanturile BOI sunt utilizate aici- implanturi de titan IHDE) deasupra canalului mandibular, care suportă o rezistenta pe orizontal sau implanturile bicortice care pot fi plasate ocolind nervul mandibular, angajând marginea inferioară corticală a mandibulei. Astfel, procedurile de augmentare / de “altoire” a oaselor și alte proceduri complexe si complicate cu mult disconfort pentru pacient , cum ar fi poziționarea trans-nervoasa alveolară inferioară, sunt aproape complet eliminate.

Atrophied Maxilla: În cazul maxilarului cu o situație sinusală nefavorabilă pentru implanturi, sinusul este ocolit cu implanturile bazale, sprijinind osul anterior și posterior sinusului maxilar, eliminând astfel necesitatea adăugării osoase și a ascensoarelor sinusale aproape complet.

Materialul străin, minim – implanturile bazale “consuma” până la 60% mai puțin substanță osoasă, în comparație cu implanturile convenționale. Integritatea osoasă și perfuzia (alimentarea cu sânge) nu sunt deloc  afectate. Ca rezultat, umflarea postoperatorie este minimă si are avantajul recuperării rapide a pacientului după operația de implant.

 

Facilitarea plasării implantului imediat după mai multe extracții, în stare de anestezie – Implanturile bazale funcționează bine la pacienții cu boală severă a gingiilor (parodontita acută distructivă etc.), în cazul în care dinții mobili au puțin sau deloc sprijin osos, facilitând plasarea implantului și încărcarea imediată, după extracții.

Distribuția avantajoasă a forțelor masticatorii – Deoarece implanturile bazale sunt ancorate în os bazal de înaltă calitate, încărcăturile biomecanice (forțe masticatorii etc.) sunt distribuite regiunilor osoase corticale care sunt foarte rezistente la resorbție și au o capacitate foarte mare de reparare. Distribuția forței este departe de zonele osoase din jurul implantului care sunt predispuse la invazia bacteriană și, prin urmare, aceste implanturi supraviețuiesc foarte bine chiar și în condiții foarte nefavorabile. Acest tip de distribuție a forței contribuie, de asemenea, la prevenirea „colapsului facial” datorită resorbției osoase în zonele unde nu există stimulare masticantă.

 

Designurile și caracteristicile revoluționare ale implanturilor bazale ajută implantologul să trateze o mare varietate de cazuri care nu pot fi încercate cu implanturile convenționale formate din două-trei piese. Multe dintre implanturi au planuri de suprafață netede care nu permit colonizarea bacteriană pe suprafețele implantului care la rândul lor reduc considerabil incidența peri-implantitei.

Incidența Peri-implantitis – Peri-implantitis este singura cauză cea mai comună pentru eșecul implanturilor convenționale. Acest lucru se întâmplă mai ales din cauza suprafeței implantului dur, precum și a problemelor legate de interfața dintre părțile multiple ale implantului. Folosirea judicioasa a implanturilor bazale monobloc, implanturile bazale de suprafață neteda elimină amenințarea peri-implantitei cu aproape 98%.

Situații compromise din punct de vedere medical rezolvate de acest tip de implant – implanturile bazale funcționează bine la diabetici controlați, la fumători, la pacienții care suferă de parodontită cronică distructivă și la pacienții care au oase puțin sau deloc pentru implanturile convenționale.

Diabetul zaharat – Implanturile dentare convenționale sunt, în general, contraindicate la pacienții cu diabet zaharat. Acest lucru se datorează faptului că diabetul zaharat este asociat cu co-morbidități, incluzând o sensibilitate crescută la infecție, vindecarea rănilor și a gingiilor (gingivită, parodontită etc.). Cu toate acestea, implanturile bazale funcționează absolut bine la pacienții cu diabet zaharat controlat, deoarece sunt implanturi de suprafață netedă si nu permit colonizarea bacteriană pe suprafețele implantului. În plus, faptul că aceste implanturi au suport din partea osului bazal este un avantaj suplimentar, deoarece zonele de sarcină ale implantului (zonele osoase corticale bazale) sunt departe de zonele în care bacteriile încearcă să invadeze (osul alveolar crestal).

Fumatul este arhicunoscut pentru faptul ca afecteaza negativ procedura implantului, deoarece reduce tensiunea arterială a țesutului buccal, dinți și os, ceea ce duce, la rândul său, la o vindecare lentă a locului implantului. Fumătorii au un risc ridicat de gingivită și recesiune gingivală, care, la rândul lor, vor duce la infecții în jurul implantului (peri-implantitis), ceea ce va conduce la eșecul lor. Fumatul la scurt timp după operația de implantare va duce la o vindecare insuficientă a locului de intervenție, care poate fi ulterior infectată. La fumători, integrarea în osie (conexiunea implantului osos, care este cea mai importantă pentru succesul unui implant) poate fi compromisă, ceea ce duce la eșecul întregului proces. În cazul implanturilor bazale, deoarece zonele de sarcină sunt departe de zonele gurii afectate de fumat, acestea se “descurcă” foarte bine. Cu toate acestea, trebuie avut în vedere că fumatul imediat după intervenția chirurgicală a implantului va fi nefavorabil pentru vindecarea rănilor chiar și în cazul implanturilor bazale.

Parodontita acută distructivă – implanturile dentare sunt contraindicate la pacienții cu periodontită acută (parodontita acută) și cei cu antecedente de boli distructive ale gingiilor (adesea ereditare și rulate în familii). Acest lucru se datorează riscului ridicat al pacientului de a contracta infecții gingivale care duc la eșecul implanturilor. Acești pacienți prezintă adesea dinți mobili multipli și gingii dureroase, inflamate care sângereaza ușor. Cu toate acestea, implanturile bazale de suprafață netede funcționează minunat la acești pacienți datorită faptului că sunt mai puțin predispuși la atacuri bacteriene (zona de încărcare este departe de zona predispusă la infecții în regiunile gingiilor și implanturile netede de suprafață nu permit colonizarea și înmulțirea bacteriilor).

Partea fascinantă a procedurii cu implanturi bazale rapide FIX-PE-LOC este că și în cazurile de parodontită acută, fără speranță, după extracția completă a dinților afectați, pot fi efectuate proceduri de implantare bazală. Chiar și în aceste cazuri, fixarea imediată a protezelor se efectuează în termen de maxim 72 de ore de la implantare.

Îngrijire post-tratament – nu există cerințe excesive de igienă orală pe care pacienții trebuie să le respecte

Economii de costuri – Evitarea grefelor osoase și a celei de-a doua intervenții chirurgicale, în plus față de reducerea fenomenală a timpului total de tratament, ajută la o importantă micșorare a costurilor.

Pentru orice alte informatii suplimentare, dar si pentru programari,  puteti suna la numarul de telefon al cabinetului stomatologic Implant3D (0733 173 232) sau ne puteti trimite mesaje (in private) pe pagina noastra  de facebook, unde puteti avea un dialog cu un medic specialist Implant3D.  Clik aici—>  Implant3D

Transformă-ţi vacanţa sau cateva zile libere în zâmbet!
Oriunde te-ai afla, îţi poţi face o programare la Implant3d (în private, mesaj pe facebook) şi ai sansa unor lucrări complexe în aceeaşi zi. FIX-PE-LOC!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *