Close

septembrie 30, 2017

Alimente care întăresc dinții copiilor

Alimentele care ajută sănătatea orală

Portocale, kiwi, căpșuni, limes și ardei

Există mai multe tipuri diferite de bacterii în gura voastră, indiferent ca este vorba de copii, ori de adulti, care vă pot afecta dantura, iar unele dintre ele pot provoca gingivită, care este prima etapă a bolii gingiilor.

Vitamina C, din fructe, cum ar fi portocalele, lime-ul, kiwi-ul, papaya și căpșunile, ajută la uciderea acestor bacterii și promovează, de asemenea, o aprovizionare sănătoasă cu colagen în gingii. Pentru cei care nu stiu ce este colagenul, le spunem ca este o proteina a tesutului conjunctiv din organismul uman, sau, mai simplu, originea cuvantului colagen, care vine din limba greaca, inseamna „producator de lipici.” Alte surse de legume bune sunt: ardei roșu, galben și portocaliu. Deasemenea, puneti-va increderea in roșii și cartofi dulci. Cu toate acestea, stomatologii spun că, spre exemplu, copiii ar trebui să aștepte cel puțin 30 de minute înainte de a-și spăla dinții, după ce au consumat alimente sau băuturi citrice. Acest sfat este dat de medicii stomatologi deoarece acidul citric din fruct poate slăbi temporar smalțul dintelui și poate lăsa dinții vulnerabili la eroziunea cauzată de periaj.

Lapte, iaurt și brânză

Carbohidrați, precum pâinea, cartofii albi și pastele, contin si zahăr. Acest zahăr alimentează alte tipuri de bacterii în gura copilului vostru, care produc acid in cavitatea orală. Când copilul bea lapte sau mănâncă iaurt ori brânză, care sunt bogate în calciu, vitamina D și fosfat, crește nivelul PH-ului din gură, scade nivelul de aciditate și reduce riscul cariilor dentare. Calciul este, de asemenea, benefic în mai multe moduri: se amestecă și se lipeste de dinți, protejându-i în continuare de acidul persistent; reparară emailul deteriorat; întărește oasele din jurul dinților copilului, făcându-le mai rezistente la boala parodontală, mai târziu în viață.

Morcovi cruzi, telina, conopida, fasole verde si mazare

Cristalele din legume sunt „alimentele de mestecat” care curăță mecanic dinții și gingiile copilului. Aceste alimente înlănțuiesc în mod natural fețele dinților care se acumulează între mese sau pe care copiii o pierd atunci când o perie. Încurajează-ti copilul să mănânce încet și să mestece complet fiecare aliment de hrănire.

Sămânță de floarea-soarelui, semințe de dovleac și nuci

Nucile și semințele conțin grăsimi naturale care acoperă dinții și protejează împotriva bacteriilor. Uleiurile din semințe ajută la întărirea smalțului, făcând dinții mai rezistenți la cavități, iar majoritatea semințelor conțin și calciu. Copiii cu vârsta mai mare de 4 ani pot mânca amestec de seminte ca pe o gustare absolut sănătoasă.

10 alimente (lucruri) pentru care stomatologii au sfaturi bune chiar daca le consumi

Din aceste exemple, carora putem sa le spunem alimente care afecteaza intr-un mod negativ dantura, unele sunt lipicioase sau zaharoase. Altele se blochează între dinți sau scad nivelul de PH din gură. Deci, cand copilul tău mănâncă astfel de alimente, asigurați-vă că îsi va peria bine dantura după aceea.

Bomboane gumate

Caramel

Bomboane tip guma de mestecat

Bauturi carbogazoase

Băuturi de fructe cu sirop de porumb cu fructoză înaltă

Guma de mestecat (cu zahar)

stafide

Chipsuri

Bomboana tare

Miere

Lucrari stomatologice complexe, intr-o singura sedinta

Implant3d va ofera urmatorul pachet promotional:

– Consultatia, evaluarea si planul de tratament sunt gratuite pentru reabilitarea orala totala a danturii. Pretul unei astfel de lucrari stomatologice, gratie metodei Fast&Fixed de la Bredent (detalii & videoeste de la 3000 euro pentru partea de jos si de la 3500 euro pentru partea de sus. Foarte important, de retinut, este faptul ca reconstructia, restaurarea sau reabilitarea totala a danturii se face chiar si intr-o singura sedinta.

– La o lucrare de 10 fateţe, pentru doamne si domnisoare, oferim gratis corectia estetica a buzelor cu acid hialuronic. Zambetul tau va fi armonizat perfect cu noua estetica a danturii (detalii & video).

– Pretul unei fatete dentare la Implant3D este de 200 euro.

– Pretul unui implant dentar este de la 350 euro.

 

De ce preţuri mai mici la Implant3D ?

Implant3D, un cabinet stomatologic nou, cu o echipa de profesionisti si tehnologie performante, poate aplica preturi mai mici datorita organizarii optime, spre deosebire de clinicile mari unde in preturi stau “ascunse” si se regasesc (dar nu se vad) cheltuieli, pierderi si adaosuri mari.

Pentru informatii, dar si pentru programari,  puteti suna la numarul de telefon al cabinetului stomatologic Implant3D (0733 173 232) sau ne puteti trimite mesaje (in private) pe pagina de facebook, unde puteti avea un dialog cu un medic specialist Implant3D.  Clik aici—>  Implant3D

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *